محصولات پیشنهادی با موضوع " بهترین روشهای درمان منافذ باز پوست صورت به همراه علل ایجاد آنها "
داشتن پوستی شاداب و سالم همواره دغدغه اغلب افراد به ویژه نسل جوان میباشد. این مسئله هنگامی اهمیت بیشتری پیدا میکند که در اثر عدم مراقبت صحیح از صورت، به مرور انواع جوشهای کوچک و بزرگ بر روی آن نمایان میشوند. به دنبال بروز آکنه نیز بعد از مدتی منافذ باز بر روی صورت ایجاد میگردد. به همین دلیل اکثر اشخاص همیشه به دنبال راههایی برای بستن منافذ باز پوست صورت خود میباشند.
در همین راستا در ادامه این مطلب، به شرح توضیحاتی در رابطه با انواع منافذ پوست صورت، علل ایجاد آنها، عواقب عدم درمان منافذ باز پوست صورت، بهترین روشهای درمانی و مقایسه درمان منافذ باز پوست صورت خانگی و کلینیکی پرداخته شده است.
معمولاً شایعترین مناطق برای ایجاد منافذ باز صورت گونهها، پیشانی، چانه، روی بینی و پوست اطراف آن میباشد. در برخی موارد منافذ مسدودشده بر روی پوست به علت رنگ موهای کرکی خارجشده از آن، به شکل سیاه دیده میشوند. بهطورکلی منافذ پوست صورت در 5 دسته اصلی قرار دارند که عبارتند از:
پوست افراد دارای منافذ بسیار بزرگ به شکل پرتقالی دیده میشود. این مشکل در برخی موارد به قدری زیاد است که بر روی اعتمادبهنفس فرد تأثیر منفی میگذارد. توصیه میشود در صورت ظاهرشدن اولین منافذ، قبل از حادشدن مسئله برای درمان منافذ باز پوستی صورت اقدام نمود.
تنها یک عامل نمیتواند در ایجاد مشکل یا بیماری دخیل باشد. بلکه اغلب چندین عامل در کنار یکدیگر میتوانند باعث بروز یک مسئله، مشکل یا تشدید آن گردند. ایجاد منافذ باز در پوست صورت نیز میتواند دلایل متعددی داشته باشد. از جمله عوامل ایجادکننده این منافذ میتوان به مواردی که در ادامه آمده است، اشاره نمود.
یکی از اصلیترین دلایل ایجاد منافذ پوست، در صورت نبود عوامل ژنتیکی یا ارثی، استفاده از وسایل آرایشی نامرغوب میباشد. بنابراین خرید این لوازم باید از برندهای معتبر و بر اساس نوع پوست انجام شود. این موضوع به خصوص برای افراد دارای پوست چرب اهمیت بیشتری دارد؛ چرا که استفاده از محصولات دارای چربی برای این نوع پوست باعث افزایش ترشح سبوم در غدد موجود در منافذ پوست شده و آنها را فعال میکند. در نتیجه این منافذ باز شده و پوست به صورت پرتقالی دیده میشود. رعایت روتین مراقبت از پوست چرب و جوشدار تأثیر بسزایی در رفع مشکلات پوستی این افراد دارد.
منافذ باز پوست مکان خوبی برای اجتماع چربی و باکتریها میباشد. تجمع چربی، سلولهای مرده، آلودگی و وجود مواد زائد در این منافذ منجر به بروز جوشهای سرسفید، سرسیاه و انواع مختلف آکنه خواهد شد. از طرفی وجود منافذ بزرگ پوستی در زیبایی ظاهری نیز تأثیرگذار است.
منافذ پوستی صورت را از حالت صاف و یکدستی خارج میکنند. بدین ترتیب در هنگام آرایش نیز مشکلساز بوده و ظاهری ناهموار به پوست میدهند. همچنین از رسیدن محصولات مراقبت از پوست به لایههای زیرین آن نیز جلوگیری مینمایند. بنابراین بهتر است با بستن منافذ باز پوست صورت از ایجاد این مسائل پیشگیری نمود.
امروزه برای درمان منافذ باز پوست صورت از روشهای مختلف خانگی و کلینیکی استفاده میشود. هرکدام از آنها نیز مزایای خاص خود را دارند. برای پیشگیری از ایجاد منافذ بر روی پوست و کاهش آنها میتوان از راهکارهایی ساده و در عین حال مؤثر استفاده نمود. در ادامه برخی از بهترین روشهای خانگی برای ازبینبردن منافذ باز پوست صورت ارائه شده است.
معمولاً پوست انسان در طول روز در معرض انواع آلودگیها و عوامل محیطی آسیبزا قرار میگیرد. همین امر باعث افزایش تجمع آنها بر روی پوست شده و در نتیجه باعث بروز جوش یا آکنه و منافذ پوستی میشود. یکی از مهمترین راههای درمان منافذ پوست صورت، شستشوی روزانه آن با صابونهای دستساز یا شوینده مناسب میباشد. متخصصان پوست توصیه میکنند حداقل دو بار در روز، صورتتان را با استفاده از آب ولرم یا خنک و شوینده سازگار با نوع پوست خود شستشو دهید.
اسکراب بدن، اسکراب لب، اسکراب دست و پا
با گذشت زمان در اثر ازبینرفتن لایه سطحی پوست، سلولهای مرده به همراه آلودگیها و چربیها موجب انسداد منافذ پوستی میشوند. بنابراین بهتر است حداقل هفتهای یکبار پوست با استفاده از یک اسکراب بدن خوب، لایهبرداری گردد. لایهبرداری باعث پاکسازی پوست از آلودگیها و سلولهای مرده، تنفس بیشتر پوست، شفافیت و سفتی آن خواهد شد. برای لایهبرداری صورت میتوان از ماسکهای مختلفی از جمله ماسک جلبک اسپیرولینا استفاده کرد. این ماسک علاوه بر لایهبرداری از صورت، یک لیفتکننده و کلاژنساز فوقالعاده قوی میباشد. همچنین در آبرسانی پوست، رفع آکنه و جوشهای قرمز، ترمیم پوست و رفع چینوچروک نیز تأثیر بسزایی دارد و برای انواع پوست قابل استفاده است.
نحوه استفاده از ماسک جلبک اسپیرولینا: برای استفاده از ماسک جلبک اسپیرولینا باید یک قاشق کوچک از پودر آن را با یک قاشق چایخوری آب مخلوط کرده تا به حالت ماست یا سس مایونز در بیاید. سپس میتوانید با استفاده از براش سیلیکونی آن را بر روی صورت خود قرار دهید. البته میتوانید از راههای دیگری نیز برای این کار استفاده کنید، اما این نوع براش تأثیر و سودرسانی استفاده از ماسک را چندین برابر مینماید.
یکی دیگر از مؤثرترین راههای درمان منافذ باز پوست صورت، استفاده از ماسک خاک رس به صورت هفتگی میباشد. در واقع این نوع ماسک، سبوم موجود در زیر منافذ پوستی را خشک میکند که همزمان با آن به آلودگیهای پوست چسبیده و در نتیجه با شستشوی آن، ناخالصیها و چربیهای اضافی نیز از روی پوست پاکسازی میشود. البته برای استفاده از ماسک خاک رس باید به نوع پوست نیز توجه نمود. بهعنوانمثال برای روتین مراقبت از پوستهای معمولی و نرمال میتوان از ماسک خاک رس سفید استفاده کرد. بهکارگیری مرتب این نوع ماسک باعث بستن منافذ پوستی، رفع جوشهای زیر پوستی و سرسیاه، شادابی و طراوت آن خواهد شد.
نوع دیگری از ماسکهای خاک رس، ماسک خاک رس صورتی یا قرمز است که برای استفاده مخصوص روتین پوستهای خشک و شکننده مناسب میباشد. این نوع ماسک با رفع سلولهای مرده، آلودگیها و سموم تجمعیافته تأثیر بسزایی در بستن منافذ باز پوستی دارد. همچنین باعث جوانسازی، آبرسانی و شادابی پوست نیز میگردد. در نهایت ماسک خاک رس سبز قابل استفاده در روتین مراقبت از پوستهای چرب و روتین مراقبت از پوست مختلط میباشد. از جمله فواید استفاده از این ماسک نیز میتوان به افزایش گردش خون در سطح پوست، بستن منافذ پوستی، تنظیم چربی، رفع جوشهای سرسیاه و زیرپوستی، شادابی و درخشندگی پوست اشاره کرد.
نحوه استفاده از ماسکهای خاک رس: برای استفاده از هرکدام از این نوع ماسکها ابتدا باید یک قاشق از پودر آنها را با دو قاشق آب مخلوط نمایید. سپس با استفاده از براش ماسک صورت دوطرفه پرزدار آن را بر روی صورت قرار دهید. استفاده از این براش تأثیرات ماسک خاک رس را به طرز چشمگیری افزایش خواهد داد. بعد از گذشت ۱۵ دقیقه نیز میتوانید صورتتان را شستشو دهید.
از دیگر راههای مفید و بسیار مؤثر در درمان منافذ باز پوست صورت، استفاده از کرم ضدآفتاب میباشد. نور آفتاب دارای پرتوهای مضر فرابنفش است که میتواند موجب آسیبرساندن به بافت کلاژن پوست گردد. در نتیجه استحکام پوست کاهش یافته و منجر به بزرگترشدن منافذ آن خواهد شد. علاوه بر این تابش طولانیمدت نور خورشید بر روی پوست میتواند باعث بروز سرطان و مشکلات جدیتری گردد. بنابراین استفاده از کرم ضدآفتاب در تمامی طول سال حتی روزهای بارانی توصیه میشود.
برای بستن منافذ باز پوست صورت روشها و محصولات درمانی مختلفی وجود دارد که استفاده از هر یک از آنها باید بر اساس نوع پوست و اندازه منافذ باشد. بنابراین با توجه به این موضوع در برخی شرایط خاص و بسیار حاد باید از روشهای خوددرمانی اجتناب کرد و به یک متخصص پوست مراجعه نمود. بهطورکلی روشهای درمانی منافذ باز پوست صورت شامل دو نوع خانگی و کلینیکی میباشند. در همین خصوص در ادامه برخی از ویژگیهای استفاده از هر یک از این دو روش با هم مقایسه شده است.
یکی از روشهای درمان منافذ باز پوست صورت، استفاده از انواع ماسکها و لایهبردارها میباشد. لایهبردارها به دو نوع شیمیایی و طبیعی تقسیمبندی میشوند. لایهبردارهای شیمیایی با رفع سلولهای مرده پوست در پاکسازی، افزایش تولید کلاژن و لیفتینگ آن نقش دارند. با این وجود نباید از این لایهبردارها بیش از یک یا دوبار در هفته استفاده کرد، زیرا استفاده بیش از اندازه از آنها موجب خشکی پوست گردیده و خطر آفتابسوختگی را افزایش میدهد. این در حالی است که استفاده از ماسکهای طبیعی با توجه به سازگاری آنها با نوع پوست هیچ خطری را برای آن به دنبال نخواهند داشت.
در کلینیکها برای درمان منافذ باز پوست صورت از روشهای مختلفی همچون لیزردرمانی، میکرودرم، میکرونیدلینگ و ... استفاده میکنند. به کاربردن هریک از این شیوهها پس از درمان باعث حساسیت بیشتر پوست نسبت به اشعه ماورای بنفش خورشید خواهد شد. بنابراین باید مراقبتهای ویژهای بعد از استفاده از هرکدام از این روشها انجام گردد. برای مثال هنگام خروج از منزل باید حتماً از ضدآفتاب یا کلاه استفاده شود. البته استفاده از این لوازم در حالت عادی نیز برای جلوگیری از تابش مستقیم خورشید به پوست صورت ضروری میباشد، اما بهکاربردن روشهای خانگی برای درمان منافذ پوستی علاوه بر بیخطربودن، باعث تشدید حساسیتهای پوستی نیز نخواهد شد.
شاید یکی از معایب استفاده از روشهای کلینیکی برای درمان منافذ باز پوست صورت، نیاز به جلسات متعدد و گاهی خستهکننده باشد. بهعنوانمثال لایهبرداری با استفاده از لیزر معمولاً به ۴ تا ۸ جلسه نیاز دارد. بنابراین فرد باید همواره در رفتوآمد باشد تا تعداد جلسات مورد نیاز تکمیل گردد. حتی در برخی موارد این جلسات پشتسرهم نبوده و ممکن است تا بیش از یک ماه نیز ادامه یابد. همچنین تکمیل نکردن جلسات یا بهتعویقانداختن آنها منجر به عدم اتمام درمان خواهد شد. در حالی که در روشهای خانگی چنین مشکلاتی وجود ندارد. در درمآنهای خانگی نه تنها نیازی به رفتوآمد نیست، بلکه عدم تداوم آنها، هیچگونه مشکلی برای پوست به وجود نخواهد آورد. با این حال طول دوره درمان را افزایش خواهد داد.
استفاده از روشهای کلینیکی برای بستن منافذ باز پوست صورت نیازمند صرف هزینههای بالا میباشد. با توجه به اینکه درمانهای کلینیکی تنها در یک جلسه انجام نمیشود، هزینههای سنگینتری را نیز به دنبال دارد. به طور معمول هر فرد باید برای انجام هر جلسه مبلغ معینی را پرداخت نماید. در حالی که میتوان با صرف هزینه خیلی کمتر، از درمانهای خانگی و طبیعی سازگار با نوع پوست برای درمان منافذ آن استفاده کرد.
در این مطلب به شرح توضیحاتی درباره انواع منافذ پوست صورت، علل ایجاد آنها و عواقبت عدم درمان این منافذ پرداختیم. در ادامه آن نیز مطالبی را در مورد بهترین روشهای درمان منافذ پوست صورت و مقایسه شیوههای خانگی و کلینیکی ارائه دادیم. امیدواریم مطالعه این مقاله اطلاعات مفیدی را در دسترس شما عزیزان قرار داده باشد. همچنین مفتخر میشویم در صورت استفاده از محصولات مراقبت از پوست سزامول، نظرات و تجربیات خود را با ما و دیگر دوستان در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
منافذ باز پوست صورت بهترین مکان برای تجمع چربیها و باکتریها میباشند که نتیجه آن نیز بروز انواع جوشهای سرسفید، سرسیاه، زیرپوستی و آکنه های شدید خواهد بود.
ایجاد منافذ باز بر روی پوست صورت به عوامل مختلفی از جمله ژنتیک یا وراثت، افزایش سن، استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب، تولید بیش از اندازه چربی، تابش اشعههای مضر خورشید و ... بستگی دارد.
از جمله روشهای خانگی برای درمان منافذ پوست صورت میتوان به شستشوی روزانه، استفاده از ضدآفتاب، ماسک خاک رس، ماسک جلبک اسپیرولینا و ... اشاره کرد.