محصولات پیشنهادی با موضوع " 8 روش قطعی درمان ترک پا در خانه "
یکی از اعضای مهم بدن انسان را پاهای او تشکیل میدهند که متشکل از مفاصل، تاندونها، ماهیچهها و رباطها هستند. به دلیل سبک زندگی انسانها و به خصوص عدم تحرک در دنیای مدرن امروز، فشار زیادی بر این عضو بدن وارد میشود. بیتوجهی به مراقبت از پوست پا و برطرفکردن مشکلات آن، میتواند در بلندمدت آسیبهای جدی و در بعضی موارد جبرانناپذیری را به شما وارد نماید.
بهطور کلی از مشکلات شایع پا میتوان به درد پا، سیاتیک، صافی کف پا، نقرس، بیماریهای پوستی و ...اشاره کرد. در این میان ترک پا از متداولترین موارد محسوب میشود. ترک پا اگرچه در ظاهر مشکل جدی به نظر نمیرسد، اما بیتوجهی به آن، بهویژه در افراد مبتلا به دیابت میتواند عواقب جبرانناپذیری را رقم بزند. در ادامه این مقاله ابتدا به بررسی علت ترک و خشکی پاشنه پا پرداخته و سپس به ارائه راهکارهای درمان ترک پا در خانه میرسیم. در آخر نیز روشهای پیشگیری از ایجاد ترک در کف و پاشنه پا را به طور کامل برایتان شرح خواهیم داد.
دلایل ایجاد ترک پاشنه پا را میتوان به دو دسته عوامل خارجی و داخلی تقسیم نمود. خشکی پوست کف پا، ایستادنهای طولانیمدت به ویژه در سطوحی که سخت هستند، بهداشت نامناسب پا، پوشیدن کفشهای نامناسب از قبیل کفشهای پشتباز و یا پاشنه بلند و ... از جمله علل خارجی ظهور ترکهای پا میباشند.
از سویی دیگر مواردی نیز وجود دارند که از درون بدن، ما را به درمان ترک پا وامیدارند. اضافه وزن از مهمترین عواملی است که میتوان در این گروه نام برد. بهعلاوه بیماریهایی همچون دیابت، کمکاری تیروئید، اختلالات عصبی، کمبودهای ویتامینی، اگزما و ... به واسطه کاهش تعریق پا و افزایش خشکی پوست در این امر دخیل میباشند. در ادامه به تشریح چند مورد از دلایل ایجاد ترک پا در هر دو گروه پرداخته میشود.
پس از آشنایی مختصر با علل و مکانیسم ایجاد ترک پاشنه پا، در ادامه به روشهای درمانی این مسئله آزاردهنده میپردازیم تا بتوانید خود را از شر آن رها سازید. اولین راهکار درمانی ترک پا، رفع علل ایجادکننده آن میباشد.
بدین منظور در گام اول باید از پوشیدن کفشهای نامناسب و ایستادنهای طولانی مدت اجتناب نمود و در پی رفع اضافه وزن و کنترل بیماریهای مستعدکننده ترک پاشنه پا برآمد. سپس در گام دوم از یک لایهبردار مناسب به منظور زدودن پوستهای مرده پا و همچنین بهکاربردن مرطوبکننده برای تأمین آب مورد نیاز لایه سطحی آن بهره جست. همچنین مراقبتهای خانگی در درمان ترک پا بسیار حائر اهمیت میباشند.
به منظور درمان ترک پا میتوان از روشهای خانگی مثل سنگ پا، روغن درمانی، عسل، پدیکورها و ... یا روشهای شیمیایی مانند کرمها، لوسیونها، داروهای موضعی و ... متعددی استفاده نمود. در ادامه به تشریح مهمترین روشهای درمانی ترک پا میپردازیم. نکته حائز اهمیت داشتن صبر، تداوم و نظم در انجام فرآیند درمان است.
استفاده از لوسیون پا که به آن کره پا نیز گفته میشود، به دلیل داشتن ترکیبات مؤثری چون شی باتر و روغن جوجوبا موجب نرمی و لطافت پوست شده و به تدریج خشکی پوست پا را از بین خواهد برد.
یکی از راههای نرمی و لطافت پوست کف پا استفاده از پودرهای پدیکور است. از جمله آنها میتوان به پودر پدیکور قهوه اشاره کرد. روش استفاده از آن هم به این صورت است که مقداری دلخواه از پودر را با کمی آب مخلوط کرده و سپس از آن استفاده میکنید. برای تأثیرگذاری بیشتر بهتر است قبل بهکارگیری، از نمک و روغنهای مورد نیاز پوست نیز استفاده کنید. بهعلاوه لازم به ذکر است پودرهای پدیکور سزامول خود حاوی ترکیبات موثری چون نمک، اسید سیتریک، روغنهای شیباتر و بادام شیرین و ... بوده و از این نظر تمامی نیازهای شما را برطرف خواهند کرد.
در پودر پدیکور رز از مواد مؤثر و ضروری مورد نیاز پوست به منظور افزایش لطافت و کاهش ترک پا استفاده شده است که برای نمونه میتوان به نمک اپسوم، روغن جوجوبا، شیباتر و عصاره رز اشاره کرد که عصاره رز بهکار رفته به دلیل داشتن خاصیت آنتیاکسیدان قوی ناشی از وجود رنگدانههای فلاوانوئید، کاروتنوئید و .. میتواند موجب تسهیل در فرآیند زدودن پوستهای مرده کف پا گردد.
در ترکیبات پودر پدیکور بلولیدی عناصری چون اسانس بلولیدی، جوش شیرین، اسید سیتریک ، نمک اپسوم و روغنهای مفید بهکار رفته است که در درمان خشکی و ترک کف پا، بوی بد پا و همچنین ازبینبردن قارچ بین انگشتان پا بسیار مؤثر است.
پودر پدیکور نعنا که بهمنظور نرمی و لطافت پوست، لایهبرداری سلولهای مرده و سمزدایی از منافذ کف پا به کار میرود، از عناصری چون عصاره نعنا، جوش شیرین، اسید سیتریک، نمک و روغنهای ضروری تشکیل شده است و به همین واسطه جزو پودرهای پدیکور موثر در درمان ترک پا میباشد.
روغن خالص اسطوخودوس، نمک اپسوم، جوش شیرین، اسید سیتریک، روغنهای جوجوبا از مواردی هستند که در ساخت پودر پدیکور اسطوخودوس بهکار رفتهاند. برای استفاده از پودر پدیکور اسطوخودوس کافیست 2 قاشق غذاخوری از این پودر را با مقداری آب مخلوط کرده و به مدت 20 دقیقه پاهای خود را در آن استراحت دهید.
عسل بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی بهشمار رفته و به دلیل برخورداری از خواص ضدمیکروبی میتواند یکی از راههای مؤثر در درمان خانگی ترک کف پا باشد. بدین منظور بهتر است بعد از لایهبرداری پوستهای مرده کف پاهایتان با استفاده از اسکرابهای بدن، با یکی از پودرهای پدیکور معرفیشده در قسمتهای قبل، مقداری از عسل را بر روی آن ماساژ دهید. برای گرفتن نتیجه بهتر هم میتوانید با پوشیدن جوراب از آن به عنوان ماسک شب استفاده نمایید. در این صورت لطافت بیشتری را از این روش کسب خواهید نمود.
یکی دیگر از روشهای درمان ترک پا استفاده از روغنهای خانگی اعم از روغن کنجد، نارگیل، زیتون و ... است. روغنهای مذکور به دلیل داشتن ترکیبات مؤثر و قوی در درمان خشکی، ترک، اگزما، عفونت و ... مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه درباره روغن زیتون صحبت خواهیم کرد.
برای دستیابی به نتیجه بهتر در استفاده از این روش کافیست بعد از انجام پدیکور، مقداری از روغن زیتون را بر روی کف پای خود ریخته و پس از کمی ماساژ، آن را با پلاستیک پوشانده و اجازه دهید تا صبح باقی بماند. همچنین میتوانید از جوراب روی پلاستیک نیز استفاده کنید.
حال که اهمیت مسئله درمان ترک پا مشخص شده است، به منظور جلوگیری از بروز ترک پاشنه پا میتوان از راهکارهای پیشنهادی که در ادامه آمده، بهره جست. فقط ذکر این نکته حائز اهیمت است که در صورت داشتن بیماریهایی نظیر دیابت در کنار راهکارهای زیر میبایست حتما از راهنمایهای پزشک خود استفاده نمایید.
در این مطلب در ارتباط با علت ترک و خشکی کف و پاشنه پا، راهکارهای درمان ترک پا در خانه و راههای پیشگیری از ترک و خشکی پا، صحبت کردیم و بهترین آنها را برایتان ارائه نموده و شرح دادیم. خوشحال میشویم در صورت داشتن تجربه مثبت از استفاده از محصولات سزامول آن را در بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
ترک پا میتواند با طیف وسیعی از علائم خود را نشان دهد. حالت خفیف آن به صورت لکههایی قرمز یا برفکی، پوستههای ریز یا ترک پاشنه ظاهر میشود. توضیحات بیشتر در این رابطه در مقاله ارائه شده است.
عوامل متعددی در ایجاد ترک پا موثر هستند که بعضی از این موارد برای عموم مردم شناخته شدهتر میباشند. از مهمترین این عوامل میتوان به خشکی شدید، تجمع سلولهای مرده پوست، فعالیتهای سنگین روزانه، کمبود ویتامینها، عوامل درونی(مانند بیماریهای داخلی) و ... اشاره کرد.
همانطور که در این مقاله به طور کامل توضیح داده شد، به منظور درمان ترک پا در گام اول میبایست از عوامل ایجادکننده آن تا حد امکان اجتناب نمود و در گام دوم با استفاده از یک لایهبردار و مرطوبکننده مناسب در پیشگیری و درمان ترک پا گام برداشت.