محصولات پیشنهادی با موضوع " 3 فرمول درمان جوشهای چرکی و دردناک صورت "
جوشهای چرکی که به آنها آکنه کیستیک یا ندولوسیستیک نیز گفته میشود، نوع شدیدتری از آکنه هستند که باعث ایجاد کیستهای چرکی بزرگ و ملتهب بر روی پوست میگردند. این جوشها برخلاف دیگر اشکال مختلف آکنه، تا حد زیادی دردناک بوده و معمولاً هنگام اجتماع چربی و سلولهای مرده پوست در اعماق فولیکولها به وجود میآیند. بروز این نوع آکنه برای پسران در دوران بلوغ شایعتر است، با این حال در برخی موارد بنا به دلایلی همچون عدم تعادل هورمونی، این مشکل تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا میکند.
در بانوان بالغ، عموماً هنگام شروع چرخههای قاعدگی جوشهای چرکی بهخصوص در نواحی فک و چانه ایجاد میشود. برای درمان جوشهای چرکی و دردناک صورت میتوان روشهای مختلفی را به کار برد. برهمیناساس در ادامه این مطلب، علاوه بر بررسی علل جوشهای چرکی و دردناک صورت، توضیحاتی در رابطه با انواع جوشهای چرکی و دردناک صورت، نشانههای ظهور این جوشها، بهترین درمانهای جوشهای چرکی و دردناک انواع پوستهای صورت و راههای پیشگیری از بروز آنها ارائه شده است.
یکی از نکات مهم در درمان جوشهای صورت بررسی علل ایجاد آنها است. معمولاً بروز جوش یا آکنه به علت مسدودشدن منافذ روی پوست میباشد. بستهشدن منافذ باعث بروز جوشهای چرکی، التهاب و تورم میشود. البته علاوه بر این موارد، عوامل دیگری نیز در ایجاد جوشهای چرکی و دردناک صورت دخیل میباشند. از جمله این عوامل میتوان اشاره کرد به:
برخی افراد هنگام بررسی علل ایجاد جوشهای چرکی و دردناک بر روی صورت، متوجه ایجاد آکنه در اثر مصرف بعضی غذاها یا محصولات لبنی میشوند. البته بروز این جوشها در چنین مواردی کمتر شایع است، اما با رعایت رژیم غذایی مناسب میتوان از بروز آکنه بر روی صورت جلوگیری نمود.
بهطورکلی جوشهای صورت به ۴ دسته جوش سرسیاه، سرسفید، قرمز و چرکی تقسیمبندی میشوند. جوش های سرسیاه یکی از رایجترین انواع آکنه است که تقریباً تمامی افراد در طول زندگی حداقل یک بار به آن دچار شدهاند. این نوع جوش معمولاً هنگام مسدودشدن منافذ باز پوست به وسیله سلولهای مرده و چربی اضافه بر روی پوست بروز میکند. برخلاف آن جوشهای سرسفید یا کومدون، فولیکولهای مو یا منافذ مسدودشده پوست میباشند که به صورت یک توده برآمده در زیر پوست دیده میشوند.
یک نوع دیگر از آکنه صورت، جوش قرمز یا پاپول است که به شکل یک برآمدگی گنبدیشکل کوچک به رنگ صورتی یا قرمز نمایان میشود. در برخی موارد جوشهای قرمز با یکدیگر در یک ناحیه از پوست تجمع یافته که شبیه به یک ضایعه پوستی و به زبری کاغذ سمباده میباشند. در نهایت آخرین نوع از آکنه صورت، جوشهای چرکی یا پاسچول هستند که شباهت زیادی با انواع قرمز دارند. تفاوت اصلی آنها با یکدیگر در این است که جوشهای چرکی پر از مایع چرک زردرنگ با مرکز زرد یا سفید میباشند. این مایع چرکی همان گلبولهای سفید مرده خون است که به وسیله بدن برای مقابله با عفونت فرستاده میشوند.
برای درمان جوشهای چرکی و دردناک صورت، ابتدا باید تفاوت آن را با دیگر انواع آکنه تشخیص داد. این نوع از جوشها، شدیدترین نوع آکنه هستند که از نظر اندازه نیز بزرگتر از انواع دیگر میباشند. همچنین مشخصه مهم آنها، بروز درد است. دیگر علائم و نشانههای جوشهای چرکی عبارتند از:
بهطورکلی انواع مختلف آکنه بر روی سطح پوست رشد میکنند، اما جوش چرکی داخل پوست عمیقتر میباشد. همچنین این نوع شدید آکنه، ممکن است علاوه بر صورت در نواحی دیگر بدن مانند قفسه سینه، پشت، بازوها، گردن، شانهها و پشت گوش نیز ایجاد شود. در ادامه به ارائه بهترین درمان این جوشها برای انواع پوست صورت پرداختهایم.
جوشهای چرکی علاوه بر ایجاد درد، از نظر ظاهری نیز بر زیبایی فرد تأثیر بسزایی میگذارند. به همین علت اغلب افراد همواره به دنبال راهکارهایی برای درمان و رفع آنها میباشند. در حال حاضر روشهای مختلفی برای درمان جوشهای چرکی و دردناک صورت به صورت شیمیایی و سنتی وجود دارد. در ادامه برخی از شیوههای معمول برای درمان و کنترل این نوع آکنه برای پوستهای چرب، خشک و معمولی شرح داده شده است.
یکی از راههای درمان جوشهای چرکی و دردناک پوست چرب، استفاده از صابون معدنی میباشد. این صابون از سوزاندن پوست نارگیل در ترکیب با روغن درخت چای تهیه میشود که دارای خاصیت آنتیباکتریال و ضدعفونیکننده است که برای ازبینبردن جوشهای چرکی و سرسیاه مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین در پاکسازی منافذ پوست، شفافیت و سفیدکنندگی آن نیز بسیار مؤثر میباشد.
نحوه استفاده صابون معدنی:
برای استفاده از صابون معدنی توصیه میشود روزی یک مرتبه با استفاده از کف صابون، صورت را به آرامی ماساژ داده و سپس پوست خود را شستشو دهید.
در ادامه تکمیل درمان برای رفع جوشهای چرکی و دردناک صورت دارای پوست چرب، ماساژ پوست با روغن درخت چای میباشد. این روغن دارای خاصیت آنتیباکتریال بوده که به کاهش التهاب آکنهها و رفع آنها کمک مینماید. همچنین از روغن درخت چای علاوه بر پوست چرب، میتوان برای پوستهای خشک و معمولی نیز استفاده نمود.
نحوه استفاده روغن درخت چای: برای استفاده از روغن درخت چای باید روزی 2 مرتبه آن را بر روی جوشهای خود مالیده و ماساژ دهید. بدین ترتیب روتین مراقبت از پوست چرب برای درمان جوشهای چرکی و دردناک این نوع پوست تکمیل خواهد شد. فقط کافی است به صورت منظم این مواد را استفاده نمایید.
برای درمان جوشهای چرکی و دردناک در پوست خشک میتوان درمانی متشکل از صابون هسته انگور و روغن درخت چای را به کار گرفت. صابون روغن هسته انگور دارای مقادیر زیادی ویتامین E میباشد که خاصیت ضدآلرژی و ضدحساسیت دارد. بنابراین به راحتی منافذ پوست را در جهت پاکسازی دو مرحلهای یا دابل کلینزینگ پیش برده و سلولهای مرده آن را از بین میبرد. همچنین بعد از استفاده نیز بههیچعنوان، پوست را خشک و بیآب نمیکند.
نحوه استفاده صابون روغن هسته انگور:
برای استفاده از صابون هسته انگور در روتین مراقبت از پوست خشک نیز باید روزی یک مرتبه، صورت را با کف آن ماساژ داده و شستشو دهید.
نحوه استفاده روغن درخت چای:
برای روغن درخت چای هم بهتر است روزی ۲ مرتبه به وسیله قطرهچکان، روغن را بر روی جوشها قرار داده و آن را به آرامی ماساژ دهید.
به منظور درمان جوشهای چرکی و دردناک در پوست معمولی یا نرمال لازم است از صابون اسطوخودوس به همراه روغن درخت چای استفاده کرد. صابون اسطوخودوس سزامول با استفاده از روغن خالص اسطوخودوس، روغن کرچک، روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن بادام شیرین، کره کاکائو و شیباتر تولید میشود. ابن صابون در کاهش التهابات پوستی و رفع جوشهای چرکی یا آکنه صورت بسیار تأثیرگذار است. همچنین دارای خواصی همچون ضد چینوچروک صورت و جوانکنندگی پوست میباشد.
نحوه استفاده صابون اسطوخودوس:
برای استفاده از صابون اسطوخودوس باید روزی یک مرتبه، صورت را با کف صابون ماساژ داده و شستشو دهید. در کنار آن نیز باید روزی ۲ مرتبه از روغن درخت چای برای رفع جوشها در روتین مراقبت از پوست معمولی خود استفاده کنید.
در برخی موارد درمان جوشهای چرکی و دردناک صورت نه تنها به راحتی امکانپذیر نیست، بلکه ممکن است نیازمند صرف هزینههای پزشکی و مصرف دارو نیز باشد. بنابراین بهتر است حتماً ضمن داشتن یک روتین مراقبتی پوست درست و اصولی، با رعایت برخی نکات از بروز جوشها جلوگیری نمود. به منظور پیشگیری از بروز جوشهای چرکی صورت، توصیه میشود مواردی که در ادامه آمده است را مدنظر قرار دهید.
یکی از موارد بسیار مهم در مورد جوش یا آکنه، عدم دستکاری و تخلیه چرک درون آن است؛ چرا که این کار باعث ایجاد عفونت شده و قرمزی، التهاب و انسداد منافذ پوستی را به دنبال خواهد داشت. همچنین همانطور که اشاره شد، جوشهای چرکی علاوه بر صورت ممکن است در نواحی دیگر بدن مانند پشت، شانهها، گردن و ... نیز بروز کنند. در چنین شرایطی باید از پوشیدن لباسهای تنگ خودداری نمود.
حرف آخر سزامول
در این مقاله بهطور کامل در رابطه با علل جوشهای چرکی و دردناک صورت، انواع مختلف آن و نشانههای بروز این جوشها صحبت کردیم. همچنین در مورد بهترین درمانهای جوشهای چرکی در انواع پوست و روشهای پیشگیری از ایجاد آنها صحبت نمودیم. خوشحال میشویم تا در صورت استفاده از این اطلاعات و محصولات سزامول، نظرات و تجربیاتتان را با ما و سایر دوستان خود در بخش کامنتها در میان بگذارید.
سوالات متداول
دستکاری جوشها و تخلیه چرکهای درون آنها باعث ایجاد عفونت، قرمزی، التهاب و انسداد منافذ پوستی میشود. همچنین موجب برجایماندن اثر جوشها و لکهها نیز بر روی پوست میگردد.
از جمله علائم نشاندهنده بروز جوشهای چرکی میتوان به برآمدگی سفیدرنگ بزرگ، قرمزی، کیست بزرگ پر از چرک و ایجاد درد به هنگام لمس اشاره کرد.
با رعایت برخی نکات از جمله استفاده از ضدآفتاب، پاککردن آرایش قبل از خواب، عدم شستشوی صورت بیشازحد، دوری از استرس یا اضطراب و ... میتوان به میزان قابل توجهی از بروز جوشهای چرکی و دردناک صورت پیشگیری نمود.